Cum să ai grijă de peștii Betta? / 7 sfaturi

Cum să ai grijă de peștii Betta? / 7 sfaturi

În articolul de astăzi vă vom vorbi despre un potențial animal de companie și anume despre peștele Betta.

 • Peștele Betta sau Betta splendens este originar din Asia, trăiește în apele mai puțin adânci ale mlaștinilor, iazurilor și ale cursurilor de apă cu mișcare lentă. Este o specie teritorială, își protejează cu înverșunare teritoriul și de aceea mai sunt numiți și - pești luptători -.

Sunt animale diurne, sunt active pe timpul zilei și au nevoie de odihnă pe timpul nopții, de aceea au nevoie de întuneric pentru o odihnă cât mai bună.

De-a lungul timpului ni s-au pus mai multe întrebări legate de această specie de pește, iar astăzi vom răspunde la cele mai comune dintre acestea.

 

 1. Cine poate să devină un stăpân de pește Betta?

  Ei bine, indiferent dacă ești student sau esti un părintre al cărui copil își dorește un animăluț sau ești o persoană singuratică, care își dorește companie la finalul zilei, poți alege ca animal de companie peștele Betta și te asigurăm că nu o să regreți.

   

   2. De ce spațiu are nevoie peștele Betta?

  Este recomandat în general un acvariu de minim de 5L, maxim 15L pentru un pește Betta pentru a putea înnota și pentru a se putea simți în siguranță. El are nevoie să exploreze împrejurimile și să nu se simtă stresat de un spațiu limitat, de aceea nu recomandăm un acvariu mic. Din cauza stresului, îi va scădea imunitatea și este predispus la îmbolnăvire.

  pește Betta multicolor

   

  3. Care sunt condițiile optime pentru îngrijirera peștelui Betta?

  Acesta nu este un pește pretențios, însă este nevoie să ținem cont de anumite aspecte cum ar fi: ciclarea apei înainte de introducerea acestuia în acvariu, temperatura să fie una constantă, de 27/29 grade celsius (pentru acest lucru este nevoie de un încăzlitpr reglabil) și un filtru cu debit redus, pentru a nu deranja peștele Betta.

     încălzitor Sera,  încălzitor Red Crane

   

      filtru Sera,  filtru Red Crane

   

  4. Cu ce se hrănesc peștii Betta?

  În mediul lor natural, peștii Betta se hrănesc cu insecte și lavre de insecte, deci au nevoie de o hrană bogată în proteine, de aceea este recomandată hrana specială pentru acești pești care are diferite surse de proteine, de exemplu hrana granulată, sub formă de fulgi, congelată sau chiar hrană vie.

     hrană pentru peștii Betta

     hrană congelată

      

  5. Ce alți pești pot să pun cu peștele Betta în acvariu?

  Fiind o specie teritorială, nu poate să conviețuiască cu orice specie de pești. Recomandăm adăugarea de specii de melci, creveți sau sanitari, cum ar fi: Ancistrus, Corydoras, pești docili și liniștiți, care nu vor ataca peștele Betta. De asemenea nu este recomandată adăugarea unor masculi de Betta în același acvariu pentru că se vor ataca și nu pot să conviețuiască împreună.

      melc

   

      pește sanitar

   

  6. Cum știn dacă peștele Betta este sănătos și nu prezintă urme de îmbolnăvire?

  Sunt câteva semne care pot fi urmărite și cu ajutorul cărora îți poți da seama de acest lucru, cum ar fi: culorile vibrante, aripioarele sănătoase, reacții agresive la stimulii necunoscuți, un apetit mare, interacțiunea cu dumneavoastră la suprafața acvariului.

   

  7. Cât timp rezistă peștele Betta fără hrană sau ce se întâmplă dacă am uitat să hrănesc peștele o zi?

  Nu vă îngrijorați! Peștii Betta rezistă 2,3 zile fără hrană, însă venim cu o soluție în această situație. Dacă plecați pe weekend sau într-un conveciu, puteți să alegeți hrana specială pentru peștii dumneavoastră. Este o hrană care se descompune treptat, astfel peștele se poate hrăni mai multe zile din aceste granule. O altă soluție ar fi un hrănitor automat pentru concediile mai lungi și liniștea dumnevoastră.

     hrană pentru weekend

     hrănitor automat Oase

     hrănitor automat Sera

     hrănitor automat Eden 901

   

  Dacă aveți mai multe întrebări sau nelămuriri despre peștele Betta, nu ezitați să ni le lăsați atât pe Instagram, cât și pe Facebook, TikTok sau în comentarii pe YouTube.