Pyxicephalus adspersus (African Bullfrog )
Pyxicephalus adspersus (African Bullfrog )

Pyxicephalus adspersus (African Bullfrog )

900.00 RON
Comandă în următoarele [hour] pentru a putea primi coletul între [date_start] și [date_end]

Livrare Gratuită la toate comenzile care depășesc suma de 300 de lei cu exceptia produselor livrate pe palet

  • 30 ZILE DREPT DE RETUR

  • 100 % SIGURANȚĂ LA PLATĂ

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Guarantee safe & secure checkout

DESCRIERE

RECENZII

Descriere

Broasca-taur africană (Pyxicephalus adspersus), cunoscută și sub numele de broasca-taur uriașă sau broasca de vizuină sud-africană, este o specie de broască din familia Pyxicephalidae. Este cunoscută și sub numele de broasca pixie, datorită denumirii sale științifice. Se găsește în Angola, Botswana, Kenya, Malawi, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe și, posibil, în Republica Democratică Congo. A fost extirpată din Eswatini. A fost mult timp confundată cu broasca taurină comestibilă (P. edulis), iar limitele speciilor între ele, inclusiv limitele exacte ale arealului, nu sunt pe deplin înțelese.În plus, P. angusticeps doar din zona de coastă a Africii de Est a fost revalidată ca specie separată în 2013.

Habitatul natural al broscuței africane este savana umedă până la uscată, tufișurile uscate subtropicale până la tropicale, lacurile intermitente de apă dulce, mlaștinile intermitente de apă dulce, terenurile arabile, pășunile, canalele și șanțurile inundate. Se numără printre cei mai mari anurani de pe planetă, fiind pe locul al șaselea după broasca goliat, broasca de apă cu cască, broasca din lacul Junin, broasca de râu Blyth și broasca de trestie de zahăr.Masculii cântăresc până la 1,4 kg (3,1 lb) și cresc până la 24,5 cm (9,6 in) în lungime de la bot la gura de aerisire. Femelele au jumătate din dimensiunea masculilor, ceea ce este neobișnuit, având în vedere că majoritatea femelelor de amfibieni sunt (în general) mai mari decât masculii, pentru a ajuta amplexul.

Broasca-taur africană este un carnivor vorace, mâncând insecte, alte nevertebrate, rozătoare mici, reptile, păsări mici, pești și alți amfibieni.
Este, de asemenea, o specie canibalistă - masculul broaștei-taurin africane este cunoscut pentru faptul că mănâncă ocazional mormolocii pe care îi păzește.O broască taur africană ținută la grădina zoologică Pretoria din Africa de Sud a mâncat odată 17 șerpi Rinkhals (Hemachatus haemachatus) tineri.Emit un croncănit puternic și un behăit atunci când sunt stresate sau manipulate. Este una dintre cele trei specii de broaște ținute în mod regulat în captivitate care au dinți ascuțiți și care mușcă de bunăvoie oamenii atunci când sunt provocate sau manipulate; celelalte două sunt broaștele Pacman și broaștele Budgett.

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)

EComposer

Like nothing you've
heard before.

Depth, detail and delight. Dialled up beyond expectation. This is, quite
simply, our finest headphone experience.
Purchase Now

AI MAI PUTEA FI INTERESAT DE...